Novice

Spomladansko vzdrževanje kovanih elementov vašega doma

Zaključek spomladanskega cvetenja je vsako leto čas, ki oznanja pričetek hišnih opravil in čiščenje nesnage, ki se je na našem domu nabirala od pozne jeseni dalje. Tako je eno izmed pomembnejših opravil, ki lahko olepšajo že tako prekrasno silhueto hiše, tudi čiščenje ročno kovanih balkonskih in vrtnih ograj, vrat, polken in mrež oken ter podobnih okrasnih dodatkov.

Ko govorimo o ročno kovanih izdelkih, so le-ti, če so zares kakovostni, tudi vroče cinkani in tako zaščiteni proti koroziji. Prav zaradi slednjega je potrebna posebna previdnost pri izbiri čistilnih sredstev, saj kemijska sestava močnejših čistil pogosto negativno vpliva na zaščitne nanose železa. Tako z njihovo uporabo nemalokrat povzročimo luščenje končnega barvnega nanosa naših kovanih elementov.

Zato priporočamo, da za čiščenje vaših kovanih bogastev hiše posegate po zelo blagih detergentih in jih predhodno raje nekoliko poškropite s tekočo vodo, da se prvi nanosi umazanije sperejo. Nato jih z mehko krtačo ter blagim detergentom skrtačite in dobro sperite z vodo. Možna je tudi uporaba visokotlačnega čistilca, vendar naj bo curek v tem primeru rahel in razpršen. Tako bodo kovana okovja vašega doma zasijala v vsej svoji lepoti, kar pa je tudi vse, kar je potrebno storiti v namen njihovega rednega vzdrževanja.

Enako veliko pozornosti, torej le nekaj trenutkov vašega časa, zahteva tudi ročno kovano pohištvo, torej mize, stoli, klopi, ležalniki in podobno. Postopek čiščenja je enak, torej uporaba razpršenega curka vode, mehke krtače ter izjemno blagega detergenta. Tako bo vaše pohištvo pripravljeno za užitke v družbi ali zasebnosti.

Ker pa nebi radi, da bi ljubitelji tovrstnih dodatkov vašega doma zamudili najnovejše zanimivosti iz naše spomladanske kolekcije, Vas vljudno vabimo k ogledu sveže kreacije unikatno ročno kovanega vrtnega in salonskega pohištva blagovne znamke Private Joy Space - pomlad 2017.

Ob tej priliki bi se radi pohvalili, da nam naš trud 300-letne tradicije delovanja Kovaštva Stara Fužina priznavajo tudi nagrade na nacionalni ravni, saj smo prejemniki prestižnega certifikata preverjena kakovost slovenskega porekla, »Srce Slovenije«.

 

Nadaljujte z branjem

Certifikat Srce Slovenije

Celotna paleta unikatnih kovanih izdelkov je izdelana ročno in je delo pridnih rok kovačije Stara Fužina iz Kamnika s 300-letno tradicijo, ki je prejemnica prestižnega certifikata "SRCE SLOVENIJE".

certifikat